Re-integratie met psychische kwetsbaarheid: Taal als remedie tegen taboes

Re-integratie
Tekst: Rosalie van Hoof De re-integratie van een collega na uitval omwille van mentale problemen is vaak tasten in het duister. Er is zelden een procedure waarop men zich kan stoelen, en evenmin kan u als HR-professional gedachtelezen. Wat heeft een werknemer met psychische kwetsbaarheid écht nodig? Klinisch psycholoog Marieke Impens begeleidt volwassenen met psychische klachten. Dat zijn mensen met chronische stress, burn-out, angstklachten of PTSS. Opvallend: ook wanneer men aanklopt met angstklachten of een depressie, speelt het aspect ‘werk’ een rol. “Mensen leven niet in een vacuüm”, zegt Impens daarover. Maar wat kan een bedrijf doen dat te maken krijgt met een werknemer die uitvalt omwille van mentale klachten met een persoonlijke inslag? Verwachtingen afstellen Marieke Impens (klinisch psycholoog)“Op de werkvloer willen mensen vooral...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.