Rechter mag bedrijf sluiten bij sociale fraude

ArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenArbeidsrechtVeiligheid
De strafrechters zullen bedrijven die, bijvoorbeeld, illegalen tewerkstellen of die gevaarlijke werkomstandigheden toelaten, kunnen veroordelen tot een sluiting of een exploitatieverbod. Dat kan voor een periode van één maand tot drie jaar, die ingaat zodra de veroordeling definitief is.

Bestraffing

“Bedrijven sluiten wegens sociale inbreuken lijkt een vreemde wetswijziging in de huidige economische toestand”, bekent Kamerlid Raf Terwingen (CD&V). “Maar sancties moeten nu eenmaal afschrikwekkend zijn. Vroeger was de bestraffing vaak ondermaats. Bedrijven haalden meer profijt uit de sociale fraude dan wat ze moesten betalen bij een veroordeling. Nu geven we een duidelijk signaal.”
“We hadden fundamentele bezwaren tegen zo’n zware straf. Daarom is op ons verzoek duidelijk in de wet gesteld dat de straf facultatief is”, aldus Open VLD-Kamerlid Carina Van Cauter.
Voor Groen! gaat het nieuwe Sociaal Strafwetboek nog niet ver genoeg. “Voor sommige inbreuken van de niveaus 1 en 2 zijn de boetes veel te laag”, aldus Stefaan Van Hecke.

Bron: De Tijd

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.