Record aantal mensen met een tweede job

ArbeidsmarktLoon
Dat blijkt uit cijfers van de Kruispuntbank van de federale overheidsdienst Economie. Normaal komen er elk jaar zo’n 8000 Belgen bij die twee jobs combineren. Maar vorig jaar is dat aantal in één keer met 25.000 gestegen.

Volgens de Federale Overheidsdienst Economie zijn het vooral alleenstaande of gescheiden mannen, tussen 25 en 50 jaar die bijklussen. Zij komen terecht in de detailhandel, de gezondheidssector of in het onderwijs. In deze sectoren zijn er voldoende deeltijdse banen. En voor wie al een job heeft, kan dat genoeg zijn.

“Voor velen is een tweede job geen vrijwillige keuze”, zegt Elsy Verhofstadt, arbeidseconoom aan de Hogeschool Gent. “Ze moeten wel als ze op het einde van de maand willen rondkomen.”

De meeste Belgen die een cent willen bijverdienen, zoeken vooral naar een tweede job die ze in het weekend kunnen uitoefenen.

Bron: Gazet Van Antwerpen/Het Laatste Nieuws

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.