Recordaantal Belgen ontvangt maaltijd- en ecocheques

Meer dan één op de drie Belgische werknemers krijgt een deel van zijn salaris in maaltijdcheques uitbetaald. Vorig jaar ontvingen 1,7 miljoen werknemers maaltijdcheques, 34.500 mensen meer dan in 2015. Dat heeft federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) geantwoord op een vraag van Kamerlid Georges Gilkinet (Ecolo).

Werknemers kregen in totaal voor 2,2 miljard euro op hun maaltijdchequekaart gestort. Dat is een toename van 10 procent in een jaar tijd. Die forse stijging is deels te verklaren doordat meer mensen maaltijdcheques krijgen, maar ook omdat het maximumbedrag van een maaltijdcheque begin 2016 werd opgetrokken van 7 naar 8 euro per gewerkte dag. Daardoor steeg het gemiddelde bedrag per werknemer van 1217 naar 1309 euro per jaar.

Ook ecocheques worden steeds populairder. 1,58 miljoen Belgen kregen vorig jaar cheques om ecologische producten te kopen. Dat zijn er 125.000 meer dan in 2015. Daardoor steeg ook het totale bedrag van de ecocheques met 14 procent tot 232 miljoen euro. Dat de ecocheques aan populariteit winnen, is opmerkelijk, aangezien de federale meerderheidspartijen lange tijd pleitten voor de afschaffing van de vouchers.

Bron: De Tijd (tijd.be) en De Morgen (demorgen.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.