Recordaantal eerstejaars verpleegkunde

ArbeidsmarktInstroomJongerenOpleidingWerving
In het academiejaar 2009-2010 kozen 2378 studenten in hun eerste jaar voor een opleiding tot gediplomeerd verpleegkundige. Dat zijn er 354 of 17,5 procent meer dan tijdens het vorige academiejaar. Het aantal eerstejaars bachelor verpleegkunde/vroedkunde bedroeg 3437; dit zijn 388 eerstejaars of 12,7 procent meer dan het jaar voordien.

“Het totale aantal eerstejaars verpleegkunde stijgt dus met 742 studenten tot 5815, een absoluut record ten opzichte van de vorige historische piek van 5332 in 1981-1982. Nooit eerder in de geschiedenis van de studies verpleegkunde zijn zoveel personen in het eerste jaar gestart als in 2009-2010”, volgens Hertogen.

Hij berekende dat 7,8 procent van het totale aantal 18-jarigen voor een opleiding verpleegkunde koos. Bovendien waren er nog nooit zoveel verpleegstudenten over alle studiejaren heen en zoveel laatstejaars verpleegkunde als nu: 13.158 totaal verpleegstudenten (plus 9,7 procent), waarvan 3316 laatstejaars.

Bron: www.npdata.be

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.