Regeling voor ‘loopbaansparen’ uitgesteld

Eén van de maatregelen tot meer ‘werkbaar werk’ is de invoering van een wettelijk systeem van loopbaansparen. Dit maakt het mogelijk om tijd op te sparen, met de bedoeling deze later, in de loop van je loopbaan, als verlof op te nemen. Op deze manier kan de werknemer de intensiteit van zijn loopbaan zelf voor een deel vormgeven en adempauzes in zijn professionele leven inlassen.

De sociale partners kregen tot 1 augustus 2017 de tijd om een concept van loopbaansparen in een cao te gieten. Slaagden zij daarin, dan zou het stelsel van loopbaansparen zoals voorzien in de wet van 5 maart 2017 betreffende werkbaar en wendbaar werk niet in werking treden.

De termijn waarbinnen de NAR een alternatieve regeling voor loopbaansparen kan uitwerken, wordt nu verlengd met 6 maanden. De deadline van 1 augustus 2017 werd verplaatst naar 1 februari 2018.

Wanneer de sociale partners er niet in slagen een intersectoraal systeem uit te werken tegen 1 februari 2018, herleeft het systeem zoals voorzien in de wet betreffende werkbaar en wendbaar werk. Dit wettelijk systeem legt het initiatief bij de sector of, wanneer een sector-cao uitblijft, bij de onderneming.

Bron: SD Worx (sdworx.be)

 

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.