Registratie van zorgkundigen is verlengd

ArbeidsmarktArbeidsrechtInstroomJongerenLoopbaanOpleidingWerving
Verzorgenden zullen hun aanvraag tot registratie als zorgkundige kunnen indienen tot 30 juni 2012. De voorwaarden zijn dat zij tewerkgesteld werden in een verzorgingsinstelling vóór einde 2008 en over het juiste diploma beschikken. Ondertussen hebben zij nog tijd tot 31 december 2015 om de vereiste 120 uren bijscholing te volgen en hun definitieve registratie in te dienen. Voordien gold 13 februari 2011 als uiterste datum.

Studenten kunnen zich laten registreren als zorgkundige wanneer ze geslaagd zijn in de examens van het eerste jaar van de HBO of bacheloropleiding verpleegkunde. Zo kunnen ze in de zomerperiode een studentenjob als zorgkundige in een instelling doen. Voor studenten vroedkunde geldt dit echter niet. Het Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen (NVKVV) heeft hiervoor al herhaaldelijk gepleit in de Nationale Raad voor Verpleegkunde, maar het is de Federale Raad voor de Vroedvrouwen die hiervoor actie moet ondernemen.

Bron: NVKVV

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.