Rekruteren via sociale netwerken is niet efficiënt

CommunicatieInstroomSelectieWerving
Dat blijkt uit een Europees onderzoek door jobsite StepStone. In acht Europese landen (waaronder België) gebruikt de helft van de werkzoekenden sociale media om een geschikte job te vinden, maar slechts een minderheid solliciteert effectief via een sociaal netwerk.

Bijna vier op de tien bedrijven gebruikt sociale media om kandidaten te vinden, maar de ‘return on investment’ van deze manier van rekruteren is zeer laag. Bedrijven gebruiken sociale media ook om de achtergrond van toekomstige werknemers te controleren. Het publiceren van werkaanbiedingen via sociale media is voor werkgevers minder belangrijk. Deze reden staat zelfs pas op de vijfde plaats in het onderzoek naar de redenen waarom ze rekruteren via sociale media.

Bij de werkzoekenden reageert minder dan een kwart op jobberichten via sociale media. En wat het zoeken van meer informatie over sollicitanten betreft, vindt maar liefst 60 procent van de respondenten het maar niets dat werkgevers hun privéprofiel op sociale media doorsnuffelen.

Jan Heiremans, Country Manager StepStone Belgium: “Om op succesvolle wijze gebruik te maken van sociale media voor personeelswerving, moet je als organisatie bereid zijn om hier heel wat tijd aan te spenderen. Naarmate je meer tijd investeert, nemen ook je kansen aanzienlijk toe: werkgevers die dagelijks gebruikmaken van sociale media, hebben 50 procent meer succes bij het vinden van medewerkers dan bedrijven die dit slechts één keer per week doen. Bedrijven moet zelf uitmaken hoeveel tijd ze willen spenderen aan dit medium en of het de meest kostenefficiënte manier is om mensen aan te werven.”

Het onderzoek werd via een aantal online-enquêtes uitgevoerd in acht Europese landen, waaronder Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden. Tussen maart en april 2010 werden 3116 werkzoekenden en 837 werkgevers uit de StepStone-database bevraagd.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.