Relatie met collega leidt vaak tot huwelijk

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieOrganisatiePrivacy
Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse krant Daily Mail bij 2000 volwassenen. 14 procent van de ondervraagden die op de werkvloer verliefd werd op een collega, is inmiddels getrouwd.

Koppels die elkaar via vrienden hebben ontmoet, gaan ook vaker een lange-termijnrelatie aan. De relaties van stellen die elkaar in de kroeg of op vakantie hebben leren kennen, worden het snelst beëindigd.

Uit de rondvraag blijkt ook dat stress en spanning op de werkvloer ervoor zorgen dat werknemers genegenheid zoeken bij collega’s. Andere verklaringen waarom de werkvloer de ideale plek is om een partner te vinden, is de hoeveelheid tijd die collega’s met elkaar doorbrengen en de gemeenschappelijke interesses die ze hebben.

51 procent van de ondervraagden is van mening dat de plaats of situatie waarin stellen elkaar ontmoeten, van invloed is op het verloop van een eventuele relatie. Eén op de vijf ondervraagden geeft aan wel eens te liegen over de plek waar ze hun partner hebben ontmoet. Reden hiervoor is dat het beschamend is. Ruim een derde zegt het verhaal van de ontmoeting interessanter te maken dan dat het daadwerkelijk was.

Bron: HR Praktijk

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.