Rendement leiderschapsprogramma’s nauwelijks gemeten

CommunicatieLeiderschap en CoachingLoonkostenMotivatieOpleidingStrategie
Dat blijkt uit de CHRO-survey over leiderschapsontwikkeling van Deloitte. Volgens het onderzoek heeft de helft van de ondervraagde organisaties een leiderschapsprogramma. Maar slechts 10 procent meet de resultaten van deze investering.

Bovendien krijgen leiderschapsprogramma’s lage waarderingscijfers: 6,7. “Alles onder de 7,8 is te laag voor dergelijke initiatieven. Hieruit blijkt dat men te snel tevreden is”, aldus de onderzoekers.

Toch zijn de bedragen die in deze programma’s geïnvesteerd worden niet gering. 40 procent van de organisaties zegt jaarlijks 250.000 euro uit te geven aan leiderschapsprogramma’s. 16 procent investeert tussen de 250.000 en 750.000 euro. Opmerkelijk is dat meer dan een derde de kostprijs van een leiderschapsprogramma niet kent.

Uit de enquête blijkt verder dat de kernwaarden, de basis van elke organisatie, slechts bij de helft van de ondervraagde organisaties gedefinieerd zijn. Daarvan geeft slechts 36 procent aan dat deze kernwaarden ook daadwerkelijk uitgedragen worden door de leiders.

Ten slotte laat het onderzoek zien dat het verbeteren van de communicatie, ontwikkeling van toekomstige leiders en klantentevredenheid de drie belangrijkste doelen zijn van leiderschapsprogramma’s.

Bron: P&O Actueel

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.