Retentie grote uitdaging voor kmo’s

Bijna een op de vijf kmo’s (18 procent) ervaart medewerkers die vertrekken als een (zeer) grote uitdaging. Een meerderheid (57 procent) ziet geen of slechts een beperkte uitdaging in medewerkers die vertrekken. Zo blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener SD Worx bij 661 kmo-bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken. Toch blijft het aantrekken van nieuw talent een van de grootste uitdagingen voor dit en de volgende jaren.

Verloning

De top vijf redenen waarom medewerkers het kmo-bedrijf verlaten, zijn volgens de kmo’s zelf de verloning, (gebrek aan) doorgroei- of leermogelijkheden, sector (dienst/product), de jobinhoud, vereiste vaardigheden en werkuren (ex-aequo plaats).

Kmo’s zien een beperkte impact van corona. Ook werkdruk en stress worden weinig genoemd. Als je bereikbaarheid (7,7 procent), afstand/reistijd (2,4 procent) en flexibiliteit zoals telewerken (16,8 procent) samen in kaart brengt, dan lijkt extra flexibiliteit onder de vorm van telewerken ook nog een hefboom voor personeelsbehoud.

Bijna de helft van de kmo’s (46 procent) geeft aan geen budgettaire ruimte te hebben voor extra’s volgend jaar. Ook wil iets meer dan de helft (53 procent) de mix aan verloningsinstrumenten zelf kunnen bepalen zonder inmenging van de sector. Zes op de tien kmo’s ziet in flexibele verloning een deel van de oplossing. Bijna een derde vindt het een voordeel als veel verloningselementen vastleggen, terwijl eveneens bijna een derde het daar absoluut niet mee eens is.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.