Roddel in bedrijven veroorzaakt ontzettend veel ellende én kosten

CommunicatieLeiderschap en CoachingLoopbaanPreventiePrivacyWellness
Bij de koffiemachine of de waterkoeler wordt al eens flink geroddeld over collega’s en bazen. Onschuldig vertier? Helemaal niet, zo blijkt uit een onderzoek van socioloog Tim Hallett aan de Indiana University in Bloomington. Hij verzamelde overtuigende voorbeelden van de manier waarop roddel effectief management ondermijnt, de sfeer op het werk vergiftigt en aanzet tot een hoog verloop.

De meeste roddel bevat venijn, wordt echt wel verspreid met de bedoeling om iemand in diskrediet te brengen. Dat gaat niet alleen over collega’s, maar ook over leidinggevenden. Hallett bracht zelfs een case in beeld (letterlijk, via videobeelden) over een schooldirecteur die weliswaar gevreesd werd door de leerkrachten, maar die absoluut niet gerespecteerd werd. Via roddel kwam een reactie op gang, die alsmaar kwalijker vormen aannam. In die school besmette de roddel mettertijd zowat het hele lerarenkops. Gevolg: een kwart van de leerkrachten trok er weg.

De boodschap van Tim Hallett en co-onderzoekers Brent Harger en Donna Eder: zorg ervoor dat je roddel in goede banen leidt voor het de werksfeer en de hele organisatie aantast. Calvin Morrill, professor Recht en Sociologie aan de University of California in Berkeley, dringt er dan ook op aan dat managers op de hoogte blijven van ‘gevaarlijke’, ‘negatieve’ roddel. Dat vergt wel dat ze een goed contact moeten hebben door de hiërarchische niveaus heen. Via vertrouwenspersonen moeten ze op zijn minst proberen om roddel te counteren voor de roddel het bedrijf aantast. Dat kan onder meer door positieve commentaren te geven op de aangevallen medewerker.

Bron: Workforce Management

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.