Ruim 4 miljoen banen verloren in EU

ArbeidsmarktInstroomUitstroom
Mannen, jongeren, laaggeschoolden en werknemers met een tijdelijk contract hebben het meest te lijden van de dalende werkgelegenheid.
‘Het aantal verdwenen banen is nog enigszins getemperd door de inzet van arbeidstijdverkorting en andere maatregelen. Maar deze kortetermijnmaatregelen zijn op zichzelf niet voldoende om met succes uit de crisis te komen’, aldus het rapport.

Zeer dynamisch

Volgens de Commissie zijn de Europese arbeidsmarkten de laatste jaren zeer dynamisch gebleken: elk jaar verandert ongeveer 22 procent van de Europese werknemers van baan.
Het aantal langdurig werklozen is sinds de jaren negentig gedaald, maar blijft een ernstig probleem. De laatste jaren duurde bijna 45 procent van de gevallen van werkloosheid meer dan een jaar, tegenover slechts 10 procent in de VS.

CO2-uitstoot

De EU verwacht de komende tijd een sterke verandering van de werkgelegenheid, door de overgang naar een economie met minder CO2-uitstooot. Sommige banen verdwijnen, andere ontstaan. Het aantal arbeidsplaatsen zal daardoor netto niet veel toenemen.

Bron: ANP, Gids Online

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.