Ruim 4 miljoen banen verloren in EU

ArbeidsmarktInstroomUitstroom
Mannen, jongeren, laaggeschoolden en werknemers met een tijdelijk contract hebben het meest te lijden van de dalende werkgelegenheid.
‘Het aantal verdwenen banen is nog enigszins getemperd door de inzet van arbeidstijdverkorting en andere maatregelen. Maar deze kortetermijnmaatregelen zijn op zichzelf niet voldoende om met succes uit de crisis te komen’, aldus het rapport.

Zeer dynamisch

Volgens de Commissie zijn de Europese arbeidsmarkten de laatste jaren zeer dynamisch gebleken: elk jaar verandert ongeveer 22 procent van de Europese werknemers van baan.
Het aantal langdurig werklozen is sinds de jaren negentig gedaald, maar blijft een ernstig probleem. De laatste jaren duurde bijna 45 procent van de gevallen van werkloosheid meer dan een jaar, tegenover slechts 10 procent in de VS.

CO2-uitstoot

De EU verwacht de komende tijd een sterke verandering van de werkgelegenheid, door de overgang naar een economie met minder CO2-uitstooot. Sommige banen verdwijnen, andere ontstaan. Het aantal arbeidsplaatsen zal daardoor netto niet veel toenemen.

Bron: ANP, Gids Online

Port of Antwerp-Bruges
Benelux Unie
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.