Rust teruggekeerd bij Tessenderlo Chemie

OverlegorganenVakbonden
De vakbonden spreken over een positief akkoord. In de drie Limburgse vestigingen van Tessenderlo was er de voorbije weken nogal wat sociale onrust. De werknemers waren onder meer ongerust over de toekomst van het bedrijf. Het CAO-akkoord bevat nu een boeteclausule met garanties over werkzekerheid en de daaraan gekoppelde opzegtermijnen. Het akkoord zal dinsdag en woensdag ter stemming aan het personeel van de drie Limburgse vestigingen van Tessenderlo Chemie worden voorgelegd. De directie engageerde zich tijdens de onderhandelingen om in geval van eventuele productieverminderingen of andere problemen, een sociaal plan toe te passen waarin in brugpensioen, arbeidsherverdelende maatregelen en deeltijdse arbeid is voorzien. De opzegtermijnen die door het paritair comité zijn vastgelegd, worden verdubbeld. “Op die manier wordt aan de werknemers toch de nodige garantie over werkzekerheid geboden als de aandelen in andere handen terecht zouden komen en de nieuwe eigenaars niet over een sociaal plan willen onderhandelen”, zegt François Jordens van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Zoals bekend is het Franse EMC van plan om 45% van zijn aandelen in het chemiebedrijf te verkopen. Het voorakkoord bevat verder een beperkte loonsverhoging van 0,2 euro per uur vanaf 1 januari 2004 en een verhoging van de maaltijdcheques met 0,45 euro per dag.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.