RVA activeert vier keer meer werklozen dan 10 jaar geleden

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeInstroomLoopbaanOpleidingOrganisatie
Dat blijkt uit de recentste editie van het ‘Boek Sociale Zekerheid’, dat het Rekenhof elk jaar overmaakt aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

In 2002 was slechts 1 op de 23 werklozen opgenomen in een systeem van activering, in 2012 was dat 1 op de 8. De uitgaven voor activering zijn meer dan verdrievoudigd: van 176,7 miljoen euro in 2002 naar 544,0 miljoen euro in 2012.

Het Rekenhof beveelt de RVA aan de verschillende programma’s te evalueren en bij toekomstige activeringsmaatregelen niet alleen de doelgroep, maar ook duidelijke doelstellingen in verband met het aantal werknemers en de uitgaven te
formuleren.

Activering betekent hier dat de uitkering van een werkloze gebruikt wordt om hem opnieuw in het arbeidscircuit te krijgen, bijvoorbeeld via een opleiding. Als de werkloze dan werk vindt, wordt zijn uitkering een soort loonsubsidie, zodat hij goedkoper wordt voor zijn werkgever.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.