Sabca en Sonaca in moeilijkheden, Asco houdt stand

Herstructurering
Bij Sonaca in Gosselies werken 1700 personen. Eind vorige maand nog kondigde sectorgenoot Sabca aan dat het 321 van de 1100 banen zou schrappen. De raad van bestuur van het overheidsbedrijf Sonaca keurde begin deze maand een aangepast herstelplan van de directie goed. Een paar dagen later meldde de Franstalige pers dat mogelijk 300 van de 1700 jobs zouden verdwijnen. Sonaca verwacht pas in 2006 een heropleving van de luchtvaartindustrie. De twee belangrijkste klanten, Airbus en Embraer, zijn goed voor meer dan 80% van de omzet. Asco in Zaventem, dat ook onderdelen maakt voor de luchtvaartindustrie, stuurde nog geen slecht nieuws de wereld in. Bij Asco kruipt meer arbeid in het ontwikkelen van prototypes dan in serieproductie. Dit verklaart gedeeltelijk waarom het bedrijf minder last heeft van de crisis in de luchtvaart. Asco heeft ook een meer gespreid klantenbestand.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.