Salarissen bankiers blijven stijgen

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtExtra-legale voordelenIncentivesLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatiePrestatiemanagement
Dat berekende het persbureau Reuters op basis van gegevens die het zelf heeft verzameld. De 35 onderzochte financiële instellingen gaven samen 275 miljard euro uit aan salarissen en bonussen, 10 miljard euro meer dan in 2011.

Bij twee derde van de banken gingen ook de verdiensten per werknemer omhoog. Ruim de helft zag de loonkosten sterker toenemen dan de omzet.

Enkele banken stellen dat de cijfers die Reuters verzamelde niet het hele verhaal vertellen. Zo zouden in de cijfers bijvoorbeeld ook vertrekpremies zijn meegerekend, die betaald zijn aan medewerkers die in het kader van een reorganisatie zijn ontslagen.

Bron: De Morgen/Trends

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.