Selectieprocedure bij overheid wordt sneller en eenvoudiger

“We willen van de federale overheid een van de aantrekkelijkste werkgevers van het land maken. Daar hoort een sneller, eenvoudiger en wetenschappelijk meer onderbouwd HR-beleid bij”, zegt minister De Sutter.
De federale overheid is een van de belangrijkste en grootste werkgevers van het land en gaat jaarlijks op zoek naar duizenden nieuwe medewerkers. Volgens minister De Sutter waren de selectieprocedures in het verleden vaak te langzaam en te omslachtig. Daarom keurde de ministerraad een KB goed met daarin een aantal wijzigingen op korte termijn.

Zo zullen organisaties die kandidaten zoeken hun vacatures minder lang moeten publiceren. Alle vacatures zullen zichtbaar blijven op de website van Selor en kandidaten kunnen vrijstellingen krijgen voor afzonderlijke tests die ze eerder succesvol aflegden. Daarnaast zullen laureaten eenvoudig hun anciënniteit vergoed krijgen in hun loonvoorstel en zullen organisaties flexibeler kunnen omspringen met wervingsreserves om talent dat al gescreend is sneller een job te kunnen aanbieden.

Bovendien wordt de huidige adviescommissie van Selor – het selectiebureau van de overheid – omgevormd tot een algemene wetenschappelijke adviescommissie HR, waarbij ook experten vanuit andere wetenschappelijke domeinen aansluiten. “Deze adviescommissie zal me helpen om een nieuw evaluatiebeleid uit te werken, mee waken over het welzijns- en opleidingsbeleid binnen de overheid en ze gaan ook helpen om de mogelijkheden voor een innovatief beloningsbeleid te onderzoeken”, licht De Sutter toe.
De groene politica plant een reeks bredere hervormingen van de selecties binnen de federale overheid. Deze aanpassingen zijn daarin een eerste stap.

Bron: Belga

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.