Selor ontving meer dan 1100 aanvragen van personen met een handicap in 2013

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieFlexibiliteitGehandicaptenInstroomLoopbaanMotivatieOrganisatie
In de eerste negen maanden van 2013 ontving Selor al meer dan 1100 vragen over redelijke aanpassingen aan de selectieprocedures en testen, over voorrang bij aanwerving en over arbeidspostaanpassingen.

Van alle kandidaten bij selecties maken personen met een handicap nu ongeveer 2,5 procent uit. Positief is dat het slaagcijfer van deze mensen gelijk is aan dat van personen zonder een handicap. Toch stijgt het aantal werknemers met een handicap binnen de federale overheid maar mondjesmaat. In 2012 bedroeg het percentage 1,54 procent, in 2011 was dat 1,37 procent.

Sinds 2004 startte Selor met het aanbieden van redelijke aanpassingen aan de selectieprocedures en testen voor personen met een handicap. Dit wil zeggen dat de procedures en testen aangepast worden, zodat de sollicitanten geen hinder van hun handicap ondervinden. Zo krijgen ze bijvoorbeeld extra tijd, maken ze gebruik van voorleessoftware of zorgt Selor voor een gebarentolk.

Selor beschikt hiervoor over aangepaste testen, maar ook over aangepaste software en hardware. De testzaal voor personen met een handicap van Selor is uniek in België.

Naar aanleiding van de internationale dag van personen met een handicap en de eerste federale dag van de diversiteit lanceert Selor zijn nieuwe communicatiecampagne ‘HANDIKNAP!’ om personen met een handicap te informeren over de mogelijkheden en hen te motiveren om te solliciteren.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.