Selor screent meer dan 50.000 kandidaten in zes maanden

Dat blijkt uit cijfers die Selor, het rekruteringsbureau van de federale overheid, bekendmaakte. In 2013 ontving Selor 172.420 sollicitaties. Niet alleen grote campagnes zorgen voor een stijging, Selor screent ook kandidaten voor andere doeleinden. Zo werden van de in totaal 54.348 kandidaten bijna 10.000 kandidaten gescreend in het kader van bevorderingsselecties.

Bijna 3000 kandidaten legden testen af binnen het kader van ‘eerder verworven competenties’. Verder legden bijna 8000 mensen een taaltest af, en werden 4000 kandidaten gescreend specifiek om aan de slag te kunnen gaan in de bewakings- en beveiligingssector.

Sinds eind 2012 heeft Selor een systeem van automatische vrijstellingen ingevoerd voor kandidaten die met succes een selectietest van de module generieke screening afleggen. Nemen ze later aan een selectie voor een andere functie van hetzelfde of van een lager niveau deel, moeten ze niet meer deelnemen aan de generieke screening. Zonder dit systeem van vrijstellingen moest de module generieke screening 53% meer worden afgelegd.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.