IN AANTOCHT

 


HR Square & ZORG Magazine Seminarie: HRM in de Zorg - Geen zorg zonder zorgverleners. Geen zorgverleners zonder een degelijk HR-beleid.

Twee data, locaties!

Dinsdag 14 december 2021
Corda Campus, Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt

Dinsdag 18 januari 2022
Watt The Firms, Nieuwewandeling 62, 9000 Gent

Info en inschrijving


HR Square Seminarie. Een nieuwe kijk op mobiliteit.

Donderdag 27 januari 2022 vanaf 12u00
Fosbury & Sons, Alfons Gossetlaan 40, 1702 Groot-Bijgaarden

Info en inschrijving


VOORBIJE EVENTS

februari 2021

HR Square Webinar: Mentaal welzijn in onzekere tijden
Dinsdag 9 februari om 13.30 uur

HR Square Online Seminarie: Leiderschap in verandering
Donderdag 25 februari om 14.30 uur


 mei 2021 

HR Square Webinar: Laten we het eens open en eerlijk hebben over mentale gezondheid op het werk...
Donderdag 20 mei van 9.30 uur tot 12.00 uur

Rondom ons zijn de waarschuwingssignalen duidelijk waarneembaar: de huidige pandemie, maar zeker ook de maatregelen die we nemen om het virus in te dammen en fysiek gezond te blijven, hebben een aanzienlijke impact op de mentale gezondheid. Het mentale welzijn, zowel van de 100% telewerker als van de werknemer die elke dag naar het werk komt, lijdt onder deze coronacrisis.

Op donderdag 20 mei, van 9.30 uur tot 12.00 uur, nodigen HR Square, AXA en Liantis u uit voor een webinar over dit thema. We bieden u bijkomende inzichten, maar ook praktische tips die u helpen het probleem aan te pakken.

HR Square Interactief Webinar: Leiderschap en hybride werken in de publieke sector
Donderdag 27 mei 2021 van 14.00 uur tot 16.30 uur

De crisis die we sinds meer dan een jaar doormaken, geeft alle organisaties een duwtje in de richting van meer thuiswerk. Het ‘hybride’ werken dat er volgens vele experts zit aan te komen, zal ook in de publieke sector zijn intrede vinden. Voor leidinggevenden betekent dat een nieuwe realiteit waar een andere aanpak nodig is.

Op donderdag 27 mei organiseert HR Square een webinar specifiek voor (HR-)managers en directieleden uit de publieke sector. Experts en ervaringsdeskundigen delen hun visie, en deelnemers gaan in kleinere groepen aan de slag om hun leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. 


 

juni 2021

HR Square Webinar: Gezond thuiswerken
Dinsdag 29 juni van 11:00 uur tot 12:30 uur

Op 29 juni boden we HR-verantwoordelijken inzicht in hoe thuiswerk gezond en effectief kan zijn, en gaven we concrete tips om ook in uw organisatie hybride werken tot een succes te maken. 

Thuis geconcentreerd en comfortabel werken met respect voor de fysieke gezondheid en het mentaal welzijn: het afgelopen anderhalf jaar leerden we dat het niet voor elke medewerker evident is. De afstand tot collega’s en leidinggevenden zorgt voor een bijkomende mentale belasting, terwijl een niet-aangepaste werkplek oorzaak is van bijkomende rug-, nek- en schouderklachten.

Nu het er steeds meer naar uitziet dat we veel regelmatiger dan vroeger ook thuis zullen werken, is het in het belang van zowel de medewerker zelf als van de organisatie om voldoende aandacht te besteden hoe dat best gebeurt. Organisaties die gezond thuiswerken stimuleren, kunnen rekenen op meer tevreden medewerkers die minder vaak uitvallen en productiever zijn.


 

september 2021

HR Square Webinar: Wat is de impact van managementstijlen op het welzijn op het werk ?
Donderdag 30 september 2021, 10 tot 12 uur

Op welke manier hebben managementstijlen een impact op het welzijn van medewerkers? Dat onderzochten wetenschappers van VUB en UCL. Ze deden dat op vraag van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Hun onderzoek legt de stijlen zoals ze op de werkvloer gehanteerd worden naast die die aan managementscholen onderwezen worden, en formuleert aanbevelingen over hun impact op het welzijn van medewerkers. Tijdens een webinar op 30 september geven de onderzoekers tekst en uitleg bij de resultaten van hun onderzoek, en maken ze meteen ook de link met de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken.

Het ‘Managementstijlen en welzijn op het werk - Een kwalitatief onderzoek naar managementstijlen en managementopleidingen in België’, zoals de studie officieel heet, is het werk van Jan De Schampheleire en Christophe Vanroelen (VUB), en Clotilde Hallet, Laurent Taskin en Laurianne Terlinden (UCLouvain). Het volledige rapport, voor het eerst gepubliceerd eind 2019, is beschikbaar op de website van de FOD Waso.

Info en inschrijving

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen