Siemens trekt met technologie naar lagelonenlanden

Herstructurering
“Er is geen beleid van overheidswege om investeringen in die sector aan te trekken”, zegt ACV-vertegenwoordiger Luk Hendrickx. Collega Leo Lauwerysen van de LBC: “Bij de vorige ontslagen werd altijd gezegd dat de slechte economische situatie aan de basis lag, maar nu gaan ze naar de lagelonenlanden. Het gaat hier over mensen die technologisch heel goed zijn.”

Van de huidige 60 arbeiders in Herentals, zullen er nu 17 moeten verdwijnen. Er werken ook nog arbeiders in de vestiging in Huizingen, maar daar vallen geen ontslagen. Onder de 328 bedienden die moeten verdwijnen, bevinden zich ingenieurs met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Voor die mensen zijn er niet al te veel sociale mogelijkheden, zeggen de vertegenwoordigers van de vakbond. Sedert september 2001 schrapte Siemens Atea al 600 banen. Er wordt gehoopt op arbeidsherverdelende maatregelen en een tussenkomst van de overheid voor mensen die bereid zijn om minder te gaan werken.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.