Slechts 8% zitjes in de Europese raden van bestuur bezet door vrouwen

OrganisatieStrategie
In opdracht van The European Professional Women’s Network voerde Egon Zehnder International onderzoek uit naar de aanwezigheid van vrouwen in de raden van bestuur van de grootste Europese bedrijven in 13 landen. De resultaten zijn gebundeld in de EPWN European BoardWomen Monitor 2004 en te consulteren op de website van de EPWN (www.EuropeanPWN.net). Als bron voor het onderzoek naar vrouwen in de Europese raden van bestuur fungeerde Le Grand Atlas des Entreprises, uitgegeven door Les Echos en Reuters, aangevuld met 20 banken en 20 verzekeringsmaatschappijen, en voor landen met minder dan 10 bedrijven in die top-200, de volgende bedrijven in de rangschikking. Wat het totaal op 270 bedrijven bracht.

In tegenstelling tot de Verenigde Staten (13,6%) en Canada (10,6%), worden slechts 8% van de zitjes in de Europese raden van bestuur bezet door vrouwen. In 28% van die bedrijven zijn er verscheidene vrouwen aanwezig in de raad, in 38% van de bedrijven moet de top het stellen zonder vrouwelijke inbreng.

Koplopers in het klassement zijn de Scandinavische landen: Noorwegen 22%, Zweden 20% en Finland 14%. België bengelt aan de staart met een schamele 3%. Alleen Italië doet slechter (2%).

Het Noorse Statoil is duidelijk het vrouwvriendelijkst. Daar maken de vrouwen de helft van het bestuur uit. Binnen de diverse sectoren zijn de vrouwen het sterkst vertegenwoordigd in de retail (12%), gevolgd door telecom (11%). In de staalindustrie bestaan de raden van bestuur slechts voor 1% uit vrouwen.

Met een gemiddelde van 4% is het met de aanwezigheid van vrouwen in het topmanagement, vaak gezien als de springplank naar een bestuursfunctie, nog slechter gesteld: met 11% scoort Zweden hier het best. België (5%) bevindt zich in de middengroep.

Bij de interpretatie van de cijfers dienen twee zaken in rekening te worden gebracht: regionale verschillen en de representativiteit van de topbedrijven. Zo zijn in bepaalde landen een deel van de vrouwelijke bestuursleden afgevaardigden van de vakbond (in Duitsland 66 van de 83), en daalt de aanwezigheid van vrouwen in het bestuur tot 8% als we in Noorwegen alle publieke ondernemingen in rekening nemen.

De halfjaarlijkse studie moet het referentiepunt worden in de evolutie van de vrouwelijke aanwezigheid in de bedrijfstop. Geïnteresseerden in het onderwerp kunnen op 21 september 2004 terecht in het kasteel La Solitude in Oudergem voor het HR Square Seminarie Women on Top. Meer info over deze bijeenkomst is binnenkort beschikbaar op onze site www.hrsquare.be.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.