Slechts een op drie kmo’s volledig actief

Bijna een derde of 31 procent van de zelfstandige en kmo-bedrijven werd verplicht volledig gesloten door de overheid, volgens Unizo. Voor 12 procent geldt dat ze van de overheid enkel nog de meest dringende interventies mogen uitvoeren. Na het wegvallen van klanten en business, besloot 9 procent zelf tot een volledige sluiting. Nog eens 16 procent koos om gelijkaardige redenen voor een gedeeltelijke sluiting. Rest nog amper 32 procent van de kmo-bedrijven die nog volop actief zijn.

Toch 61 procent van de ondernemers verwacht (of rekent erop) tegen eind april (20 procent) of tot zeker begin mei (41 procent) opnieuw volop aan de slag te kunnen. De andere mikken later en 14 procent weet het niet. Niemand denkt ‘niet meer’ te kunnen heropstarten.

In de bouwsector is 23 procent van de bedrijven verplicht gesloten en sloot 41 procent vrijwillig. Ook een kwart van de groothandel moest verplicht sluiten, 37 procent deed dat uit vrije wil. Negen op tien detailhandels in niet-voeding en horeca sloten verplicht en 15 procent van de detailhandel in voeding sloot verplicht, 23 procent vrijwillig. Ten slotte moest 14 procent van de vrije beroepen sluiten, 35 procent deed dit vrijwillig.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.