‘Slim werken’ doet productiviteit en tevredenheid toenemen, maar werkgevers talmen

OrganisatieTelewerk
Een Nederlandse studie in opdracht van de Task Force Mobiliteitsmanagement (TFMM) en uitgevoerd door Blauw Research, toont aan dat 44 procent van de werknemers wel eens ‘slim reist en werkt’. Meer dan een derde van alle ondervraagden wil dat ook of vaker doen.

Bespaarde reistijd wordt voor 34 procent aan het werk besteed

Het grote struikelblok is steun van de werkgever. Hij doet de moeite niet om ‘slim weken’ mogelijk te maken. Nochtans zijn er heel wat productiviteitswinst én andere kostenbesparingen uit te halen: wie regelmatig op afstand of thuis werkt, spaart daardoor maandelijks gemiddeld bijna 600 kilometer in de spits reizen. De bespaarde reistijd wordt voor 34 procent aan het werk besteed.

Grotere tevredenheid

De mogelijkheid om onafhankelijk van plaats en tijd te werken, doet ook werknemerstevredenheid toenemen. Tevreden medewerkers zijn ‘ambassadeurs’: ze raden het bedrijf aan als werkgever en zakenpartner.

Aantrekkelijke werkgever

38 procent noemt de mogelijkheid om thuis of onderweg te werken een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Een bedrijf met een actief mobiliteitsbeleid wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever.
TFMM-voorzitter Lodewijk de Waal roept werkgevers op beleid te vormen en dit uit te dragen op alle niveaus.

Bron: P&O Actueel

Port of Antwerp-Bruges
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.