Smartphone en tablet grote bron van stress

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieErgonomieFlexibiliteitLoopbaanMotivatieOrganisatiePreventie
Dat blijkt uit een online-enquête van de socialistische vakbond ABVV bij meer dan 1700 werknemers. Bijna alle ondervraagde werknemers (92 procent) maakt voor het werk gebruik van een pc, gsm en/of tablet.

Zeven op de tien werknemers vinden dat deze nieuwe communicatiemiddelen een middel zijn voor de werkgever om hun werk te controleren.

Bijna evenveel werknemers (60 procent) heeft het gevoel dat ze ook buiten de werkuren bereikbaar moeten zijn of voelen zich verplicht regelmatig te controleren of ze nieuwe professionele berichten hebben ontvangen.

Een smartphone, laptop en tablet zijn dan ook niet alleen een bron van stress, maar bedreigen ook de gezondheid. 70 procent zegt dat deze communicatiemiddelen een grote bron van stress zijn. En evenveel werknemers klaagt van pijn in de schouders, armen, pols en vingers.

Bron: ABVV

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.