Sneller leren met virtuele realiteit

Onderzoekers van de University of Nottingham vergeleken verschillende manieren om medewerkers te leren wat te doen bij een brand. De meeste weten immers niet goed wat te doen bij brand en hebben weinig inzicht in hoe een brand zich kan verspreiden. Het simuleren van een evacuatie-oefening in een hyperrealistische omgeving kan de kennis vergroten.

Een eerste groep oefende de evacuatie-oefening aan de hand van een virtuele realiteitsbril waardoor ze zich niet alleen in een brandend gebouw bevonden, maar waarbij ze ook werden blootgesteld aan de geur van rook en hitte. Een tweede groep zag en hoorde alleen de brand, eveneens via een VR-bril.

De eerste groep, die ook rook kon ruiken en de hitte kon voelen, reageerde veel alerter tijdens de oefening en had meer kans om geen gevaar te lopen.

Vervolgens vergeleken de onderzoekers ook de leerresultaten met een groep die aan de hand van een PowerPoint-presentatie instructies kreeg voor wat te doen bij brand. Uit een test onmiddellijk na de cursus scoorde deze groep beter op een kennistest dan de deelnemers uit de twee andere groepen. Echter, een week later waren de meeste het geleerde alweer vergeten. Terwijl de cursisten uit de VR-opleiding veel meer onthouden hadden en veel meer bereid waren bijkomende opleidingen te volgen.

Bron: People Management

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.