Sociaal plan Philips met ruime meerderheid goedgekeurd

HerstructureringOverlegorganen
De meerderheid was groter dan de vakbondssecretarissen Theo Vangompel (ACV) en Johnny Frans (ABVV) hadden verwacht, omdat er toch nogal wat onvrede heerste. Vooral het feit dat de arbeiders met minder genoegen moeten nemen dan de bedienden lag sommigen zwaar op de maag. Het akkoord voorziet in brugpensioen op 50 jaar. Wie gedwongen ontslagen wordt, krijgt een vertrekpremie van 4.957,87 euro en aanvullende anciënniteitpremies. Wie vrijwillig vertrekt krijgt een premie van 3.718,40 euro, eveneens aangevuld met anciënniteitpremies. Wie op de Philips-site zelf werk vindt bij een van de bedrijven die daar hun intrek nemen, krijgt een sluitingspremie van maximaal 1600 euro. Dit alles ter aanvulling van de wettelijke sluitingsvergoeding, die zelf ook weer kan worden aangevuld met extra premies. Vangompel en Frans zijn tevreden over de tewerkstellingsinitiatieven die Philips neemt, maar betreuren het dat ze vooral de bedienden en nauwelijks de arbeiders ten goede komen. Frans is wel zwaar ontgoocheld in minister Jaak Gabriëls (VLD): “Hij heeft van de daken geschreeuwd dat Motorola naar hier zou komen, maar dat bleek pure volksverlakkerij.”

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.