Sociale media nog niet ingeburgerd op werkvloer

40ArbeidsmarktCommunicatieCompetentiemanagementLeiderschap en CoachingLoopbaanOpleidingOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van het befaamde Britse Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) bij meer dan 2000 werknemers. Terwijl driekwart (76 procent) in zijn privétijd gebruik maakt van sociale media, gebruikt slechts een kwart (26 procent) sociale media tijdens het werk.

Dat heeft weinig of niets te maken met het hebben van toegang tot sociale media, de helft van de ondervraagden heeft toegang tot sociale media tijdens de werkuren. Het merendeel verwees naar strikte regels die hen weerhouden om sociale media op een professionele manier in te schakelen. Bovendien zijn velen niet overtuigd van het nut van sociale media voor het werk.

De helft van de respondenten die frequent sociale media gebruiken, zien er een duidelijke meerwaarde in. Opmerkelijk is wel dat sociale media vooral gebruikt worden om te communiceren met mensen van buiten de organisatie. Als sociale media intern gebruikt worden, is dat vooral om informatie over personeelswijzigingen mee te delen, maar zelden om medewerkers meer inspraak te geven of voor opleiding en ontwikkeling. Terwijl medewerkers aangeven dat sociale media handig zijn om informatie en kennis te delen met collega’s.

Een andere opmerkelijke bevinding is dat vooral jonge medewerkers en senior managers veelvuldig gebruik maken van sociale media.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.