Sociale media steeds vaker reden voor ontslag

Dat blijkt uit eigen onderzoek van de Nederlandse juridische dienstverlener DAS. Jaarlijks wikkelt DAS zo’n 300 ontslagzaken naar aanleiding van sociale media af of zo’n 10% van alle ontslagzaken.

Al wijst DAS erop dat de inhoud van een tweet of een post op Facebook vaak pas aanleiding is voor ontslag als de relatie tussen de werkgever en de werknemer al verstoord is. In ontslagzaken waar de rechter om een oordeel wordt gevraagd, blijkt dat in de meeste gevallen de inhoud van de uiting op zich niet voldoende is om tot ontslag over te gaan.

Het is ook niet zo, dat werkgevers actief het gedrag van hun medewerkers op sociale media in de gaten houden. Al is men wel geneigd om een werknemer die zich al eens publiekelijk negatief heeft uitgelaten, actiever te volgen.

Onwetendheid over de gevolgen van tweets of posts op sociale media gelden overigens niet langer als excuus in de rechtbank.

Bron: Nu.nl/P&O Actueel

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.