Sociale media verstoren privacy op het werk

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieDiscriminatieFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatie
Dat blijkt uit een enquête van het softwarebedrijf AVG Technologies bij meer dan 4000 werknemers. Meer dan de helft (53 procent) zegt dat ook op de werkplek sociale media steeds vaker misbruikt worden en dat is nefast voor de privacy.

Zo’n 10 procent van de respondenten ontdekten dat collega’s achter hun rug roddelden op sociale netwerken. Bijna evenveel respondenten (11 procent) botste op beschamende foto’s of video’s van henzelf op het werk of tijdens bedrijfsfeestjes.

Om te vermijden dat privé-informatie op het werk rondgaat, verwijdert een kwart van degene wiens privacy is geschonden, zijn profiel op sociale netwerken.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.