Sociale netwerken nog niet evident als carrièreplatform

ArbeidsmarktInstroomWerving
De sociale netwerken zijn duidelijk in opmars bij werkzoekenden. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van Intelligence Group. LinkedIn, Facebook, Hyves, maar ook andere online-netwerken, zoals Gay.nl en Refoweb.nl, worden druk bezocht. De helft van de mannelijke en bijna 60 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking vertoeft ten minste tweemaal per week op die netwerken.
Dat betekent nog lang niet dat die bezoeken veel te maken hebben met de carrière. Op netwerken zoals Facebook en Hyves zou er vrijwel geen link gelegd worden met de arbeidswereld.
Sommige werkgevers trachten ook wel op die manier rond te speuren, maar dat wordt niet op prijs gesteld. LinkedIn blijkt nog altijd het populairst voor beroepszaken, maar de studie wijst erop dat sommige doelgroepen daar nauwelijks aanwezig zijn.

Bron: Intermediair PW

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.