Sociale partners akkoord over versoepeling brugpensioen en tijdskrediet

Dit artikel is exclusief voor leden

Zware beroepen, mensen die nachtarbeid verrichten, bouwvakkers en mensen met een loopbaan van 40 jaar zullen ook in 2015 en 2016 op 58 jaar met brugpensioen kunnen gaan. De uitzonderingsmaatregel kan om de twee jaar worden verlengd of via een nieuwe kader-cao worden aangepast. Bij afwezigheid van een kader-cao of indien de sector niet toetreedt, geldt de regel van brugpensioen op 60 jaar, zoals bepaald door de regering.

In het geval van een herstructurering of bedrijf in moeilijkheden kan brugpensioen op 55 jaar. Ook dit akkoord kan om de twee jaar worden verlengd of aangepast via een nieuwe kader-cao. In afwezigheid daarvan wordt teruggevallen op de regeling bepaald door de regering.

Landingsbanen, het stelsel waarbij oudere werknemers tot aan de pensioenleeftijd verminderde prestaties leveren, zullen voor zware beroepen, mensen die nachtarbeid verrichten en bouwvakkers blijven kunnen vanaf de leeftijd van 55 jaar. Ook hier geldt dat de maatregel om de twee jaar kan worden aangepast of verlengd. In afwezigheid van een kader-cao wordt teruggevallen op de regeling die door de regering is uitgedokterd.

Het bereikte akkoord voorziet ook in een compensatie voor werkgevers uit arbeiderssectoren voor de meerkosten die het eenheidsstatuut arbeiders-bedienden teweegbrengt door de afschaffing van de carensdag. Er was hiervoor al een enveloppe van 80 miljoen euro aangekondigd, maar nog niet uitgewerkt. In de komende dagen zal dit geconcretiseerd worden.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.