Sociale partners bereiken akkoord voor bedienden van PC 200 (opvolger 218)

Dit artikel is exclusief voor leden

Het akkoord voorziet, onder andere, in een jaarlijkse premie van 250 euro bruto vanaf 2016. De werkgevers kunnen deze jaarlijkse premie vervangen door een verhoging van het loon en/of de toekenning van andere bruto- of nettovoordelen. Sectoren met bedienden in het PC 200 en met een sectoraal aanvullend pensioensysteem voor arbeiders kunnen deze jaarlijkse premie gebruiken voor de financiering van een sectoraal aanvullend pensioen voor hun bedienden mits ze tegen 31 oktober 2015 een specifieke cao sluiten.

Ook werden de regelingen inzake SWT en tijdskredieten aangepast naar aanleiding van de nieuwe wettelijke bepalingen daarover. Bovendien werd de bestaande cao inzake opleiding ongewijzigd verlengd. Ten slotte bevat het akkoord een clausule van sociale vrede die bijkomende eisen op het niveau van de sector of van de onderneming uitsluit.

Zo respecteert het akkoord volledig het ontwerp-IPA en de wet van 28 april 2015 tot instelling van de maximale marge voor de loonkostenontwikkeling voor de jaren 2015-2016.

Bron: VBO (vbo-feb.be)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.