Sociale partners hekelen nieuwe definitie ‘allochtone afkomst’ van Vlaamse overheid

Dat meldt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv). De Vlaamse overheid heeft haar streefcijfer voor personen van allochtone afkomst van 4% naar 10% verhoogd. Tegelijkertijd verruimt ze ook de definitie en worden voortaan ook werknemers van binnen de EU-15 (zoals Fransen en Nederlanders) meegerekend.

De sociale partners vrezen dat het nieuwe streefcijfer van 10% werknemers van allochtone afkomst binnen de Vlaamse overheid alle relevantie verliest. “Bovendien heeft deze verruiming tot gevolg dat de kansengroepen met de grootste noden binnen de Vlaamse overheid nog meer in de verdrukking zullen komen.”

Daarom vragen ze dat het algemene streefcijfer gekoppeld blijft aan de VESOC-definitie. Deze definieert personen van allochtone afkomst als personen met een nationaliteit van een land buiten de toenmalige Europese Unie of een persoon van wie minstens één ouder of twee grootouders een nationaliteit heeft van een land buiten de Europese Unie.

Tot slot vragen de sociale partners en de kansengroepen extra inspanningen om het aandeel van personen met een handicap of chronische ziekte binnen de Vlaamse overheid te verhogen. In 2013 had 1,4% van de personeelsleden een handicap of een chronische ziekte. Dat ligt nog ver onder het streefcijfer van 3% dat men tegen 2020 wil behalen.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.