Sollicitanten geraken verstrikt in opbod cv-leugens

OrganisatieSelectie

Recherchebureaus die cv’s nakijken op hun waarachtigheid, doen de jongste tijd gouden zaken. De gewoonte van sollicitanten om te liegen over hun loopbaan weekt meer en meer reacties los. Het aantal antecedentenonderzoeken stijgt, vooral bij banen waarbij financiën, waardevolle goederen en bedrijfsgevoelige informatie een belangrijke rol spelen. Financiële instellingen zijn sinds vorig jaar bovendien verplicht om personeel op ‘integriteitsgevoelige functies’ te screenen. Sollicitatieleugens zijn niet gebonden aan opleiding of positie binnen het bedrijf.

De toename van de screenings lokt overigens een antwoord uit bij het bedrijf Een streepje voor. Dat bureau controleert net als andere screeningbureau’s cv’s, maar doet dit niet op vraag van de werkgever, wel op vraag van de sollicitant. Bij een gunstige controle reikt het een certificaat van screening uit. De prijs varieert tussen 125 en 450 euro, afhankelijk van het aantal gegevens in de cv.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.