Sollicitatiebrief niet beantwoorden: boete betalen

ArbeidsmarktArbeidsrechtInstroomOverlegorganenSelectieWerving
Amper drie op de tien sollicitatiebrieven worden beantwoord. Volgens Hans Bonte (SP.A) werkt dat demotiverend voor de sollicitanten. Daarom pleit hij om een boete op te leggen aan bedrijven die niet antwoorden.

Momenteel bestaat er al een afspraak onder de sociale partners om elke sollicitatiebrief te beantwoorden. Bonte wijst er echter op dat dit vrijwillige engagement niet bijster veel oplevert in de dagelijkse praktijk.

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft al positief gereageerd op Bontes voorstel. Het zou zelfs nog voor de zomervakantie goedgekeurd kunnen worden. Op het niet beantwoorden van een sollicitatiebrief zou een boete van 500 betaald moeten worden.

Benieuwd of dit voorstel er komt en met welke modaliteiten… Stel nu eens voor dat het geldbedrag van de boete of een deel ervan naar de sollicitant gaat. Dan kan sollicitatiebrieven schrijven een winstgevende business worden?

Bron: Jobat

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.