Sollicitatiebrief niet beantwoorden: boete betalen

ArbeidsmarktArbeidsrechtInstroomOverlegorganenSelectieWerving
Amper drie op de tien sollicitatiebrieven worden beantwoord. Volgens Hans Bonte (SP.A) werkt dat demotiverend voor de sollicitanten. Daarom pleit hij om een boete op te leggen aan bedrijven die niet antwoorden.

Momenteel bestaat er al een afspraak onder de sociale partners om elke sollicitatiebrief te beantwoorden. Bonte wijst er echter op dat dit vrijwillige engagement niet bijster veel oplevert in de dagelijkse praktijk.

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft al positief gereageerd op Bontes voorstel. Het zou zelfs nog voor de zomervakantie goedgekeurd kunnen worden. Op het niet beantwoorden van een sollicitatiebrief zou een boete van 500 betaald moeten worden.

Benieuwd of dit voorstel er komt en met welke modaliteiten… Stel nu eens voor dat het geldbedrag van de boete of een deel ervan naar de sollicitant gaat. Dan kan sollicitatiebrieven schrijven een winstgevende business worden?

Bron: Jobat

Benelux Unie

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.