Spoorbonden willen duidelijkheid over jobverlies

HerstructureringVakbonden
De aard van de actie wordt geheim gehouden, maar de reizigers zouden gespaard blijven. De bonden protesteren tegen de lamentabele toestand waarin de Belgische Spoorwegen momenteel verkeren door de politiek laksheid, hetgeen volgens hen zal leiden tot de afvloeiing van 2.030 spoormannen. De spoorbonden plannen een “spectaculaire” actie op vrijdag 14 maart. Die datum is niet toevallig gekozen, want op 15 maart wordt het goederenvervoer vrijgemaakt. De reizigers zullen gespaard blijven.
De bonden vinden onder meer dat er geld moet gaan naar het behoud en onderhoud van de bestaande infrastructuur voor er in nieuwe projecten wordt geïnvesteerd. Het aantal banen zou dalen van 41.142 tot 39.112. De Spoorwegen zelf spreken van 1.200 tot 1.300 natuurlijke afvloeiingen. De bonden ergeren zich ook mateloos aan de beperkte informatie die de directie hen doorspeelt, nu ze niet meer in de raad van bestuur zetelen. Ze vrezen ook dat de regering spoorbaas Karel Vinck de mond heeft gesnoerd tot na de verkiezingen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.