Spoorpersoneel maakt zich op voor meerdere stakingsdagen

ArbeidsomstandighedenOverlegorganenVakbonden
Na het bezoek van de bonden aan diverse partijvoorzitters klonk ontgoocheling in de stem van de vakbondsman. Bovy: “Het was zeer interessant om alle klokken eens gehoord te hebben, maar het is duidelijk dat alle partijen nog mijlenver van elkaar zitten in dit dossier”. Noch sp.a, noch PS wijzen de schrapping van 10.000 banen af. De PS vindt bovendien dat de NMBS in de eerste plaats een openbare functie heeft en dat alles in het teken daarvan moet worden beslist. De partij vraagt extra middelen om banenverlies te vermijden. Samen met de MR wil ze ook niet weten van regionalisering van de NMBS, in tegenstelling tot sp.a en VLD. De overname van de schuld van 7,2 miljard euro wordt door iedereen als principe aanvaard. De spoorbonden zelf kregen op hun beurt het bezoek van de jongerenafdelingen van sp.a, Spirit, VLD, CD&V, Agalev en NV-A. Zij protesteerden tegen de staking omdat daardoor ruim 20.000 jongeren niet thuis dreigen te geraken na afloop van Rock Werchter. “Er kan geen sprake van zijn de staking op te schorten”, zegt Roger Van Hove van de ACOD Spoor. De NMBS werkte ondertussen een regeling uit met De Lijn.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.