“Staken niet meer van deze tijd”

“Staken levert niks op, daarom doet De Unie dat niet meer. Wat helpt, is een goed gesprek met de werkgevers over waar ook wij werknemers met dit land naartoe willen”, verklaart voorzitter Reinier Castelein. “De ontwikkelingen gaan immers sneller dan we kunnen bevatten met 3D-printing, automatisering, digitalisering en robotisering. De werknemers kunnen niet langs de zijlijn blijven staan. De Unie Arbeidsmonitor laat zien dat harde acties of stakingen niks gaan opleveren, er gaan in 2015 sowieso nog 100.000 banen verloren.”

De Unie vindt staken dan ook niet meer van deze tijd. Ze zien de arbeidsmarkt veranderen en zijn van mening dat de werknemers mee moeten veranderen. Anders lopen deze laatste het gevaar om in een andere eeuw te gaan leven. Het doel van De Unie is dan ook om er in 2015 telkens aan de onderhandelingstafel uit te komen.

De Unie is één van de kleinere vakbonden van Nederland en was vorig jaar betrokken bij circa zes stakingen. Vele leden ervan zijn kaderleden.

De Unie staat alleen

De andere Nederlandse en Belgische vakbonden wijzen de beslissing van De Unie af en vergelijken een vakbond die nooit staakt met een tijger zonder tanden. Ze vinden staken de kern van de vakbondsvrijheid en niet voor niets een grondrecht. Volgens hen heeft staken wel degelijk zin.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.