Starter met academisch bachelordiploma verdient 11 procent meer dan schoolverlater

Een recent gepubliceerd rapport vergelijkt het salarisniveau van pas afgestudeerden zonder relevante werkervaring. Daaruit blijkt dat de verschillen groter worden al naargelang van het diploma. Starters met een masterdiploma verdienen een maximaal gemiddeld jaarloon van 41.932 euro, starters met een MBA tot 46.753 euro en starters met een doctoraat tot 47.446 euro.

Bachelors die in de IT-sector starten, worden het best betaald, met een maximaal gemiddeld jaarloon van 37.729 euro, op de voet gevolgd door starters met een bachelordiploma Rechten (37.336 euro) en starters met een bachelordiploma Marketing (37.267 euro). De laagstbetaalde bachelors bekleden functies met betrekking tot customer services en technische ondersteuning (35.818 euro) alsook administratieve functies (35.876 euro).

De gemiddelde starterslonen voor bachelors in België steken gunstig af bij die in onze buurlanden Frankrijk (35.418 euro) en Nederland (37.003 euro), maar zijn lager dan in Duitsland (46.547 euro).

Bron: Willis Towers Watson Starting Salaries Report

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.