Steeds meer elektrische bedrijfswagens

In 2018 bedroeg het aandeel benzinewagens in het Belgische bedrijfswagenpark 11 procent. Vandaag is benzine de meest vertegenwoordigde motor bij de Belgische bedrijfswagens: hun aandeel bedraagt maar liest 37 procent. Dat blijkt uit een analyse door sociaal secretariaat Partena Professional

Dieselwagens – vroeger nog dé standaard – vertegenwoordigen in 2022 nog maar 35 procent van de bedrijfswagens, terwijl in 2018 bijna driekwart van de bedrijfswagens (74 procent) op diesel reden. Sinds ‘dieselgate’ bedraagt de daling bijna 10 procent per jaar.

Elektrificatie

De elektrificatie van het bedrijfswagenpark zet zich langzaam voort. Het aandeel van elektrische bedrijfswagens is gestegen van een half procent in 2018 tot 7,5 procent in 2022. Ook hybride bedrijfswagens op benzine zetten hun opmars voort: zij vertegenwoordigen 17 procent in 2022, terwijl dat in 2018 slechts 3,07 procent was. Hybride wagens op diesel maakten tussen 2018 en 2020 een vooruitgang van 0,25 naar 3 procent, maar ze daalden daarna weer tot 2,25 procent in 2022.

Het aantal LPG-wagens blijft marginaal, met een aandeel dat schommelt tussen 0,07 en 0,24 procent.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.