Steeds meer werknemers fietsen naar het werk

‘Bike to Work’, een initiatief van de Fietsersbond en haar Franstalige zusterorganisatie GRACQ, bestaat vijf jaar. Ze ondersteunt werkgevers bij het stimuleren van werknemers om naar het werk te fietsen.

Bij de start van ‘Bike to Work’ in 2009 waren er 1109 deelnemers, vijf jaar later zijn dat er 24.309. Dagelijks leggen ze gemiddeld 17,6 kilometer af. Terwijl de gemiddelde woon-werkafstand 12,4 kilometer bedraagt. Meer dan de helft van de stedelijke verplaatsingen ligt zelfs onder de 10 kilometer.

De verhouding mannen-vrouwen is 57%-43%. Voor hun woon-werkverkeer naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stappen er 5187 deelnemers op de fiets. Antwerpen volgt met 5128 deelnemers. Gent staat op de derde plaats met 3524 fietsende werknemers.

 

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.