Stress verdubbelt kans op hartziekten

Veiligheid
Een en ander blijkt uit het Belstress-project, een onderzoek van de Universiteit Gent en de Université Libre de Bruxelles. Bij werkende mannen van middelbare leeftijd werd nagegaan of er een verband bestaat tussen jobstress en hartziekten, bij mannelijke en vrouwelijke werknemers tussen 35 en 59 jaar werd nagegaan of er een verband bestaat tussen jobstress en werkverzuim. Uit het eerste onderzoek bij 14.859 mannen bleek dat hartziekten tweemaal meer voorkomen bij werknemers die weinig sociale ondersteuning hebben dan bij diegenen die veel steun krijgen van collega’s en oversten op het werk.
Het verband tussen jobstress en werkverzuim werd onderzocht bij 16.000 mannen en 5.000 vrouwen. De conclusie was dat een hoge psychologische werkbelasting, gecombineerd met weinig beslissingsvrijheid en een gebrek aan sociale ondersteuning het risico op afwezigheid wegens ziekte doet toenemen met 22 procent bij de mannen en 35 procent bij de vrouwen. Een bediende uit de publieke sector blijft gemiddeld 3,97 dagen per jaar afwezig wegens stress op het werk, bij een bediende uit de tertiaire sector is dat 1,4 dagen.

Opleider Actiris Academy

Actiris

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.