Studenten bereid langer te werken dan hun ouders

Dat blijkt uit een bevraging van 500 studenten door Trendhuis in samenwerking met het Europees Sociaal Fonds (ESF) – Agentschap Vlaanderen.

Studenten staan te popelen om hun plekje op de arbeidsmarkt te veroveren. Al stellen ze wel enkele voorwaarden. Zo wil 84% dat hun toekomstige werkgever hen meteen voldoende promotiekansen biedt. Driekwart wil veel verantwoordelijkheid.

Studenten stellen zich ook flexibeler op dan vorige generaties. Zo is meer dan de helft bereid tot weekendwerk en wil één op de drie gerust stand-by zijn tijdens de vakantie. Maar die flexibiliteit heeft wel een prijs, al worden de jongeren liever gecompenseerd in tijd dan in geld.

Langer werken is volgens de huidige generatie studenten enkel mogelijk als ze geregeld rustpauzes in hun loopbaan kunnen inpassen.

Bron: De Morgen/De Standaard

 

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.