Studenten verpleegkunde leren op de werkvloer

In totaal veertig studenten, of ongeveer 10% van het aantal studenten bij Hivset, kunnen vanaf 1 september het grootste deel van hun opleiding volgen in de woonzorgcentra Vogelzang in Herentals of De Witte Meren in Mol.

Hivset breidt hiermee het werkplekleren verder uit. Nu al bestaat de opleiding voor de helft uit stage en werkplekleren. Het aandeel van stages en werkplekleren wordt nu opgetrokken tot 80%.

In de twee woonzorgcentra worden een tweetal ruimten ingericht als klaslokalen. Zowel in Vogelzang in Herentals, als in de Witte Meren in Mol kunnen telkens twintig studenten terecht. 80% van de lessen vindt voor hen daar plaats. Het is de bedoeling dat het aantal studenten in de woonzorgcentra op termijn uitgebreid wordt naar veertig personen per locatie.

Het project is alleen bedoeld voor studenten uit het eerste en tweede jaar verpleegkunde, een opleiding die in totaal drie jaar duurt. De studenten zijn niet verplicht om naar de woonzorgcentra te gaan.

Elke student die zich inschrijft, kan zelf kiezen of hij of zij de klassieke opleiding in Turnhout wil volgen of mee wil doen met het innovatieve project. Beide opleidingen zijn evenwaardig, alleen de methodieken zijn anders.

Studenten zijn op deze manier ook bijna constant op de werkvloer. Ze ervaren onmiddellijk hoe het eraan toe gaat. De studenten gaan niet aan de slag in een welbepaalde afdeling, maar ze maken eigenlijk onderdeel uit van het team. Ook de woonzorgcentra zelf varen er wel bij. Zij kunnen op die manier gemakkelijker nieuwe verpleegkundigen rekruteren. Verpleegkunde is nog altijd een knelpuntenberoep.

Bron: www.hivset.be/ Het Nieuwsblad/Gazet van Antwerpen

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.