Systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag vanaf 52 jaar voor Fordwerknemers

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitHerstructureringInstroomLoonLoonkostenLoopbaanOntslag
In de eerste vergadering over het sociaal plan bij Ford Genk heeft de directie zich akkoord verklaard om een dossier voor de verlaging van de leeftijd voor brugpensioen in te dienen bij de federale overheid.

Uit een simulatie van ACV-Limburg blijkt dat de vernieuwde vorm van brugpensioen of het systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) in bijna alle gevallen goedkoper is voor de sociale zekerheid dan volledige werkloosheid.

Zo moet een SWT’er ingeschreven zijn als werkzoekende, en dus opleidingen en jobvoorstellen aanvaarden. Een ander stimulerend element om een job te zoeken, is dat de toeslag die betaald wordt door de werkgever behouden blijft, ook als de SWT’er een andere job vindt of als zelfstandige in hoofdberoep aan de slag gaat.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.