t-groep sluit eerste boekjaar af met nettowinst en uitbreidingsplannen

In zijn eerste boekjaar (15 maanden) realiseerde t-groep een omzet van bijna 135 miljoen euro met (vandaag) 261 werknemers. De operationele winst na afschrijving van goodwill bedroeg 1.951.000 euro. Na aftrek van financiële kosten en uitzonderlijke kosten die gepaard gingen met de verzelfstandiging van het voormalige overheidsbedrijf, kwam de winst voor belastingen uit op 1.233.000 euro. De t-groep maakt zich ondertussen op voor doorgroei, door uitbreiding van het dienstenaanbod en de ontplooiing van uitzendactiviteiten in Brussel (met de NV Ergoflex).

Voorts werd gemeld dat de HR-dienstverlener ascento in Vlaanderen en Brussel een omzet van 9,2 miljoen euro boekte (vooral groepsoutplacement, maar ook andere diensten). De uitzendtak t-interim realiseerde een groei van 7% en verhoogde zijn aanwezigheid in grotere bedrijven. Tot de nieuwe diensten behoren de service t-huishulp voor particulieren (via de dienstencheques) en t-heater, een uitzenddienst voor kunstenaars die werd ontwikkeld binnen het kader van het nieuwe kunstenaarsstatuut (t-interim werd onlangs erkend als Sociaal Bureau voor Kunstenaars).

Met de erkenning van de NV Ergoflex werd het pad geëffend om uitzendactiviteiten op de Brusselse markt op te zetten, via de kantoren in de rand en dit jaar nog een eerste kantoor te openen in het Brussels Gewest.

Mogelijk wordt een deel van de winst van dit eerste boekjaar geïnvesteerd in een sociaal tewerkstellingsproject.

ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.